ZUZANNA – судно-пастка в Ізмаїлі

За минулий тиждень інспектор ITF в Україні та ПРМТУ отримали декілька звернень зі скаргами на власника судна ZUZANNA (IMO 8203555, прапор Камерун), яке нещодавно ще знаходилося на одному з приватних терміналів в акваторії Ізмаїльського порту.

Члени екіпажу скаржаться на невиплату заробітної плати та жахливі умови праці, зокрема, неналежний технічний стан судна та відсутність постачання провізії. Судно ZUZANNA було побудоване у 1982 році та використовувалось у транспортуванні агропродукції в рамках зернової угоди з України до портів Туреччини та Румунії. Члени екіпажу, як списані, так і ті, які зараз знаходяться на борту, зазначають про постійне ігнорування законних заяв та вимог моряків з боку власника та оператора судна. Португальська компанія, з якою моряки уклали трудові контракти, також не відповідає на звернення, тим часом несумлінні посередники у працевлаштуванні за кордоном продовжують пропонувати морякам, які знаходяться у скрутному становищі, роботу на цьому судні.

Ознайомившись з текстом трудового контракту одного з екс-членів екіпажу, ПРМТУ не рекомендує морякам працевлаштовуватись на судно ZUZANNA.

«Відповідно до контракту, заробітна плата капітана становить 4 500 USD та складається з основної частини у розмірі 3 500 USD, та бонусної частини у розмірі 1 000 USD, яка нараховується на розсуд компанії та виплачується наприкінці контракту. Як свідчить практика, моряки не отримують навіть основну частину зарплати, не кажучи вже про бонуси. Очікувати сприяння Адміністрації прапора судна, враховуючи юрисдикцію, також не має сенсу. Але найбільше обурює позиція українських посередників у працевлаштуванні, які свідомо прирікають своїх співгромадян на нелюдські умови праці, ще й без належної оплати такої праці», – коментують у ПРМТУ.

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

0 / 5. 0

Оцените статью

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: