НКРЕКП оштрафувала «Одесагаз»

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), оштрафувала акціонерне товариство “Одесагаз” за порушення вимог законодавства та ліцензійних умов провадження господарської діяльності з розподілу природного газу.

Про це йдеться в постанові НКРЕКП.

Зокрема комісія виявила:

  • порушення інвестиційних програм;
  • заборгованість перед “Нафтогазом” за поставлений газ та Оператором ГТС України;
  • невідповідність витрат структурі тарифу;
  • невиконання планів розвитку газорозподільної системи на наступні 10 років;
  • невідповідність між даними “Річної замовленої потужності на кінець звітного періоду” та “Фактичним обсягом використання потужності об’єктами споживачів”.

Загалом штраф становив 255 тисяч гривень. 

Також компанію зобов’язали:

  • до 31 січня 2023 року надати пояснення щодо розбіжностей даних по відношенню до тарифів, надати до НКРЕКП інформацію щодо виплати компенсації 61 споживачу за недотримання Мінімальних стандартів, погасити заборгованість перед ТОВ “Оператор ГТС України”, а також розрахуватися із постачальником “останньої надії” ТОВ “Нафтогаз”.
  • до 1 березня 2023 року подати до НКРЕКП зміни до Інвестиційної програми на 2023 рік Плану розвитку газорозподільної системи на 2023-2032 роки, у яких передбачити додаткові заходи на загальну суму 2 мільйони 890 тисяч гривень (без ПДВ), у тому числі за рахунок коштів економії, яка виникла при виконанні заходів Інвестиційної програми на 2021 рік Плану розвитку газорозподільної системи на 2021 – 2030 роки.
  • до 1 липня 2023 року забезпечити встановлення лічильників газу для населення, що проживає у квартирах та приватних будинках, у яких природний газ використовується комплексно, укласти акти розмежування балансової належності та експлуатаційної відповідальності сторін із суміжними суб’єктами ринку природного газу, провести періодичну повірку лічильників газу, які встановлені для розрахунків за спожитий природний газ побутовими споживачами (населенням) для їх побутових потреб, за власний рахунок незалежно від того, чи є “Одесагаз” власником лічильника.
  • до 31 грудня 2023 року довиконати заходи Інвестиційної програми на 2021 рік Плану розвитку газорозподільної системи на 2021 ̶ 2030 роки на загальну суму 3 мільйони 513,8 тисяч гривень (без ПДВ).

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

0 / 5. 0

Оцените статью

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: